Moje zkušenost

Než jsem se dostala na alergologii

Přidat do záložek(0)

Jaké vyšetření předcházela mé první návštěvě na alergologii? Kdo mě přivedl na myšlenku potravinové alergie?

Návštěva obvodní lékařky

Po maturitě mi stále bývalo špatně, přestože jsem měla prázdniny a nemusela jsem vstávat brzo, ani jsem neměla žádný stres. Rozhodla jsem se tedy jít k doktorce s tím, že už mám přes rok každodenní křeče po ránu a potřebu toalety. V čekárně jsem čekala, tak dlouho, že mě začaly trápit mé křeče, lidé mne předbíhali, protože než jsem doběhla ke dveřím, protože jsem seděla za rohem (jinde nebylo místo), už byla sestra v ordinaci a s ní další pacient.

Když jsem se konečně dostala na řadu, v křečích, doktorka mě prohlédla, odebrala mi krev a odeslala mě na další vyšetření – kolonoskopii a sono. Byl červen 2018.

Další vyšetření

Na sonu mi nic nenašli. Doktor mi řekl, že proč mě doktorka neposlala na alergologii, že dle mých příznaků to podle něj bude určitě nějaký druh potravinové alergie.

V říjnu jsem se konečně dostala na kolonoskopii, zde mi také nic nenašli kromě syndromu dráždivého tračníku (pravděpodobně z mých zažívacích problémů).

Dráždivý tračník, též označovaný někdy jako syndrom dráždivého střeva, je v současné době jednou z nejčastějších příčin tzv. břišního diskomfortu jako jsou bolesti břicha, nadýmání, nafouknutí, plynatost, potíže s vyprazdňováním stolice, průjem nebo zácpa, které se často střídají, urgentní nucení na stolici (hlavně po ránu) – prostě je něco nedobrého v našem břišním království.
Více na: https://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tcm/syndrom-drazdiveho-tracniku

Když mi ani na kolonoskopii nic nenašli začala jsem si hledat informace o alergii na mléko, najednou se mi to samo vybavilo, jak mi různě mléko vadí, jak jsem již psala v předešlém článku.

Podezření na mléčnou alergii či intoleranci laktózy

To jsem ještě nevěděla, že je rozdíl mezi intolerancí laktózy a alergii na mléčnou bílkovinu. Ale dle příznaků na internetu jsem si byla čím dál jistější, že to bude buď to či ono.

Nechala jsem se tedy odeslat na vyšetření na alergologii, přestože doktorka s tím ze začátku nesouhlasila. Protože mi dělala testy na celiakii a ty vyšly negativně.

Naštěstí jsem dostala termín již v prosinci, protože získat termín na alergologii není nijak lehké.

0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
Odebírat
Upozornit na

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
0
Ráda uslyším, co si myslíte, prosím zanechte komentář.x