titulka článku má léčba
Moje zkušenost

Má léčba ABKM

Přidat do záložek(0)

Má léčba alergie na mléčnou bílkovinu. Jaké beru léky? Musím dodržovat dietu? Jak přísná musí být bezmléčná dieta?

Když mi byla potvrzena alergie na mléčnou bílkovinu (ABKM), doktor mi dal 2 léky Nalcrom a Cezeru. Také mi řekl, že je potřeba dodržovat, co nejvíc bezmléčnou dietu.

Léky

Nalcrom

Nalcrom je lék na potravinové alergie, který nijak nezatěžuje tělo. Účinnou látkou je kyselina chromoglykanová. Můžou ho již děti od 2 let. Je možné si vzít až 8 tabletek za den. Užívá se 15 minut před jídlem. Já ho užívala 3x denně.

Ovšem v lednu tohoto roku jsem dostala poslední předpis tohoto léku a skoro jej ani nesehnala. Výroba byla totiž zrušena. Sehnala jsem poslední balení z celého Moravskoslezského kraje a Zlínského kraje. Náhrada za tento lék v ČR bohužel neexistuje.

Cezera

Cezera je obecný lék na alergie. V lékarně mi také nabízeli jako náhradu Analergin či Zenaro. Užívám ho 1x denně večer.

Dieta

Bezmléčná dieta je nejdůležitější části léčby. Potom, co jsme přišla o léky je pro mne ještě důležitější. Co tedy mohu jíst? Nic obsahující mléčnou bílkovinu.

V případě alergie na mléko je potřeba přestat jíst jakékoliv mléčné výrobky, protože všechny obsahují mléčnou bílkovinu. Naopak v případě intolerance laktózy je zde určité množství laktózy, do které je tělo schopno zpracovat laktózu, u každého je toto množství individuální.

Bohužel není možné odstranit bílkovinu z mléka, tak jako laktózu, tudíž je třeba využívat veganských výrobků neboli rostlinných náhrad mléčných výrobků.

Ovšem aby léčba alergie na mléčnou bílkovinu byla účinná musím si dávat pozor na všechny produkty, nejen mléčné výrobky, protože třeba i salámy obsahují mléčnou bílkovinu. A i malé množství bílkoviny mi může způsobit velké potíže.

0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
Odebírat
Upozornit na

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
0
Ráda uslyším, co si myslíte, prosím zanechte komentář.x