Moje zkušenost

Rok od mé diagnózy

Přidat do záložek(0)

Skoro přesně jeden rok od zjištění příčiny mých potíží a nastavení mé léčby se vše změnilo.

V lednu roku 2020 se firma, která vyrábí Nalcrom rozhodla zrušit výrobu tohoto léku (asi jim dost nevydělával). Jelikož žádná náhrada za tento lék neexistuje a samotný lék Cezera (Zenaro) není dostačující. Rozhodla jsem se začít striktní bezmléčnou dietu.

Do té doby jsem stále občas jedla omáčky s klasickou smetanou a jiné potraviny, které nejsou typicky mléčné. Ovšem obsahují mléko či přímo kasein. Jelikož Nalcrom skvěle fungoval na mou alergii a já neměla předtím pro mě běžné bolesti a nevolnosti.

Ovšem ztrátou tohoto léku, kterého jsem ještě sehnala poslední balení, asi na 2 měsíce, jsem musela nadobro vyřadit mléčné výrobky z mého života.

A tímto rozhodnutím začal také nápad na tento blog. Chtěla jsem si udělat takovou svou online kuchařku mých receptů a zároveň dávat inspiraci i ostatním lidem.

Jenže koronavirus mě uvěznil ve Španělsku na 4 měsíce, tudíž první recepty jsou vařené ve Španělsku. Neměla jsem možnost otestovat české alternativy. Nyní v ČR testuji již uložené recepty také s českými surovinami a případně je upravuji.

0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
0 0 hlasů
Ohodnoťte článek
Odebírat
Upozornit na

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
0
Ráda uslyším, co si myslíte, prosím zanechte komentář.x